Kaj so piškotki

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. To somajhne datoteke, ki jih obiskana spletna mesta pošljejo v vaš računalnik in shranijo na njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Katere piškotke uporablja spletno mesto

Na spletnem mestu inštrukcije.net uporabljamo naslednje piškotke:

AddThis je Googlova storitev. Piškotki so namenjeni preprostemu priporočanju in razširjanju spletne vsebine preko družabnih omrežij, kot so Facebook, Twitter ali še mnoga druga. 

Podobno lastnost imajo piškotki Facebook družabnega vtiča, le da olajša izmenjavo in priporočila samo registriranim uporabnikom družabnega omrežje Facebook.

Google Analytic piškotki omogočajo sprotno informacijo administratorju spletne strani o obisku, eventualnih težavah uporabnikov kot tudi vse informacije, potrebne za optimizacijo spletne strani in s tem bogatenju uporabniških izkušenj.

 

 Onemogočenje piškotkov

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Sami se odločate, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku ali ne. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Za informacije o nastavitvah za piškotke, izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

O učenju

I cannot teach anybody anything, I can only make them think.

Socrates

Priporočila na spletu

Facebook stran